HABERLERÖZEL HABER

KULÜPLERE YATIRIM YAPILMALI

Buca’da salonlar yetersiz: “A takım kuramıyoruz…”

Altyapıda başarıları ile tanınan, her sene üst liglere hatırı sayılır sayıda sporcu gönderen Buca Gençlik Spor Kulübü, tesis sıkıntısı yaşıyor. Kulüp, salon sıkıntısı nedeniyle potansiyeline rağmen üst yapı organizasyonlarına dahil olamıyor

Özgür Şengül – Özel Haber

İzmir’in en kalabalık ilçelerinden biri olan Buca’da, amatör branştaki takımların birçoğu salon sıkıntısı ile boğuşuyor. O takımlardan biri de Buca Gençlik Spor Kulübü. İzmir’i alt yapılarda her yıl başarıyla temsil eden kulüp, yeterli tesis imkânı sağlanamadığı için A takım organizasyonlarında yer alamıyor. Kulübün menajeri Cenap Yeşilada, yetkililere çağrıda bulunarak “Buca Belediyesi’nin basketbol oynamaya elverişli sahası yok, imkanlar kısıtlı. Salonların birçoğu şehir dışına yapılıyor, ulaşımı zor. Oyuncuları İzmir’de tutamıyoruz çünkü A takım organizasyonuna katılacak bir tesisimiz yok” ifadelerini kullandı.

KULÜPLERE YATIRIM YAPILMALI

Yerel yönetimlerin spor kulüplerine imkân sağlaması gerektiğine dikkat çeken Yeşilada, “Genelde biz kulübe oyuncu yetiştirmek için yetenekli çocukları alıyoruz. Oyuncu yetiştirmeye çalışıyoruz. Çok nitelikli bir ekibe sahibiz ama yaşadığımız tesis sıkıntısından ötürü oyuncuları burada tutamıyoruz. A takım girişiminde bulunmak istiyoruz fakat tesis olanağımız yok. Buca Belediyesi’nin bizlere destek vermesi lazım, tesis kiralaması veya tesis yapması gerek, özel okulların salonlarında antrenmanlarımızı yapıyoruz. Kullandığımız salon küçük, havalandırması yok çocuklar yaz aylarında terliyor. A takım seviyesindeki bir oyuncu bu salonda çalışmak istemez. Salonun olmayışı bizim için çok büyük engel. Bu anlamda destek bekliyoruz” dedi.

Sporun kötü alışkanların önüne geçmesinde etkili olduğunu da belirten Yeşilada, “Önceliğimiz çocukların hayatına dokunmak onları kötü alışkanlarından uzak tutmak. Bunun içinde kulüplere yatırım yapılmalı” şeklinde konuştu.

SALONLAR BAKIMSIZ: SAKATLIK RİSKİ VAR

İzmir’deki maçların oynandığı Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu ile Gaziemir ve Karabağlar spor salonlarının bakımsız olduğuna dikkat çeken Cenap Yeşilada, parkelerin eski olması nedeniyle sakatlık riskinin fazla olduğunu belirterek “Bu sezon alt yapı maçlarımızın birçoğunu Gaziemir ve Karabağlar salonlarında oynadık. Çocuklar maçı oynarken zorluk yaşadılar. Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu yıllardan beri aynı, parkeleri bakımsız. Takımlar kötü koşullar altında çalışıyor. Çocuklar Karabağlar’da parkede değil betonda oynuyor” ifadelerini kullandı.

YOL GÖSTERMEDİLER

2015 yılından bu yana A takım organizasyonu için belediyeler ile görüştüklerini dile getiren Yeşilada, “Hedef takımlarımız için birçok belediye ile görüştük ama bize yol göstermediler. Oysa belediye şöyle diyebilirdi ben size yer vereyim siz birkaç kulüp birleşip yerinizi yapın ama onu da demiyor. İzmir’de bu yüzden hedef takımlarının sayısı çok az. Kız çocukları belli bir yaşa geldikten sonra gitmek zorunda kalıyor. Geçen sezon U18 kategorisinde ikinci olmuş kızlarımız var belediye takıma salon vermedi, başarının kıymetini bilmiyorlar önem vermiyorlar” diye konuştu.

Yeşilada, son olarak kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntıya da değinerek “Türkiye Basketbol Federasyonu takımlara belirli miktar destek veriyor ama yeterli olmuyor. Bir tane MOLTEN maç topu 3 bin TL, teknik kadromuzun seminerleri eğitimleri oluyor onları da biz karşılıyoruz. İşimizi sevdiğimiz için bunlarla mücadele ediyoruz. Çocukları hayata kazandırmak en temel görevimiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.