HABERLERÖZEL HABERSON DAKİKA

HÜSEYİN EROĞLU: “HENÜZ LİG YARIŞI BİTMEDİ”

ALTINORDU’DA SERİ DEVAM EDİYOR…

Sezonun ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapan Altınordu, üst üste aldığı 7 mağlubiyetten sonra yakaladığı çıkışı  sürdürüyor.

Menemenspor’u deplasmanda mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Erzurumspor, Ümraniyespor, Adanaspor’u yenen kırmızı-lacivertli takım, Eyüpspor ile İstanbul’da berabere kaldıktan sonra Manisa FK galibiyeti ve hemen ardından Başkent deplasmanında da MKE Ankaragücü’nü 3-2’lik skorla geçti.

Son 7 lig maçında 6 galibiyet 1 beraberlik alan Altınordu, topladığı 19 puanla düşme hattının dışına çıkmış oldu.

GENÇ KALECİ SERHAT’TAN MÜTHİŞ PERFORMANS

Geçen hafta Ali Emre Yanar’ın yokluğunda Manisa FK maçında kaleyi koruyan 2004 doğumlu Serhat Öztaşdelen, Ankaragücü maçında da kurtarışları ile dikkati çekti. Genç kaleci, Eren Derdiyok’un kullandığı penaltı atışını da çıkarmayı başardı.

HÜSEYİN EROĞLU: HENÜZ LİG YARIŞI BİTMEDİ

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Hüseyin Eroğlu, Ankaragücü gibi zorlu bir deplasmandan galibiyetle döndükleri için mutlu olduklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam, Ankaragücü maçına gelene kadar iyi bir çıkışlarının olduğunu belirterek, “Lider ile evinde ve seyircisi önünde oynamak tabi ki kolay değildi. 2-0 öne geçince bir avantaj elde ettik. Fakat rakip oyunu bırakmadı ve içeriye 2-1 ile girdik. Bu sonuç birazcık moralimizi düşürse de ikinci yarıya yine iyi başladık. Rakibin ne yapacağından çok bizim ne yapacağımız önemliydi. Onlar 10 kişi kaldıktan sonra durumu 3-1 yaptık ardından biz de sahada 10 kişi kaldık. Skor 3-2’ye gelse de mücadele edip buradan üç puanla ayrılmasını bildik. Son haftalara girilirken yukarıya doğru tırmanmak adına önemli bir galibiyet aldık. Her yıl Altınordu sezon sonuna doğru böyle seri galibiyetler alıyordu. Bu yıl da almaya başladık. Henüz lig bitmedi, zorlu maçlarımızı kazanarak çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Matematiksel olarak bu sezon ligde kalma puan barajının 43-44 olacağını dile getiren Eroğlu, “Şubat ayında kötü bir serimiz oldu. 7 maç üst üste kaybettik. O zaman ‘Altınordu düştü’ yorumları yapılmıştı. Ancak biz o zaman dahi iyi takım olduğumuz hep söylüyordum. Altınordu sezon başında hep yeniden kurgulanıyor, takım ikinci yarıda anca oturuyor. Şu anda bir zoru başarıyoruz ve tüm Türkiye’nin dikkatini üzerimize topladık. Henüz hiçbir şey bitmedi daha lig yarışı sürüyor. Alt sıralardaki takımlar da kazanıyor” diye konuştu.

Son iki haftadır kaleci Ali Emre Yanar’ın yokluğunda forma giyen Serhat Öztaşdelen ve genç oyuncuların performansından övgüyle bahseden Hüseyin Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Altınordu yetiştiren ve yarıştıran bir takım. Sezon boyunca birçok genç oyuncumuzla oynadık. 17-18 yaş ortalaması ile mücadele ediyoruz. Lig yarışı gerçekten zor. Her yıl oyuncu ihracatı da yapıyoruz. Bugün kalemizi Serhat Öztaşdelen korudu. Son iki haftada muhteşem oynadı. Bugün bir de penaltı kurtardı. Sezon başından beri A Takım’da yüzde 40 Öz Kaynak Sistemi’nden yetişen oyuncu oynayacak kuralını tutturuyoruz”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.