HABERLERKÖŞE YAZISIÖZEL HABER

BİR FİKİR ; OKULLAR KAPANIYOR…

Kulüpler Birliği olarak, İlçe Karmanız Var mı, Hazır mı ?

Bildiğim kadarıyla her ilçede Kulüpler Birliği var. Mesela Karabağlar Spor kulüpleri birliği, Buca Kulüpler birliği, Karşıyaka kulüpleri birliği gibi…Peki ilçenizde bulunan Kulüpler birliğinin U16, U18, 1.Amatör gibi ilçe karması var mı …?

Peki ligleri biten gençlerimiz şu anda neler yapıyor. Antrenmanlarına devam ediyor, yeni sezon için ligleri bekliyor gibi sözler söylenebilir. Acizane benim bir iki fikrim olacak, katılırsınız katılmazsınız…

Her U16 , U17 ve U18 gibi yaş gruplarının Milli takım aday kadrosu açıklandı şeklinde haberlerini yayınlarken içim yanıyor. Bu kadrolarda ne zaman kendi ilçemizin çocuklarını göreceğiz diye merakla bekliyorum. Sizce görebilirmiyiz. Ya da kimler ilçelerde ki amatör alt yapıları seyrediyor ve çocuklarımız seçilerek aday kadrolara çağrılıyor.

Bu sebeble benim önerim ;

Her ilçede bulunan kulüpler birliği ‘nin deneyimli yönetimleri, deneyimli antrenörleri ile işbirliği içerisinde şu anda ligleri biten U16 ve U18 liglerinde top oynamış dikkat çeken ilk 25 kişilik aday kadrosunu tespit etsin, her hafta bir grubu toplasın ve iki günlük ilçe karması antrenmanları ve maçları yaptırsın. Gerekirse Milli takımlar sorumlularını veya değerli büyükleri çağırıp bu karmaları , kimsenin ulaşamadığı bu gençleri ilçelerinde yapılan bu etkinlikte seyrettirsin . Gençlerde “bende ilçemizin karmasına seçildim ” diyerek gaza gelsin, moral bulsun. İlçenin en deneyimli 2-3 antrenörü de ilçe karması antrenörü olarak bu çocuklara antrenmanlar yaptırsın.

Kulüpler birliği aktivitesi ve Yaz tatili boyunca İLÇE KARMASI olarak böyle bir çalışma yapılabilir mi?

Mesela “BUCA KULÜPLER Birliği U16 İLÇE KARMASI aday kadrosunu açıkladı. ” …”K.YAKA Kulüpler birliği U18 ilçe karması , Karabağlar Kulüpler birliği u18 İlça karması ile yaptığı hazırlık maçında 2-2 kaldı. Gençler izleyenleri hayran bıraktı.” gibi haberlerde kulağa hoş gelmiyor değil.

İlçe karması antrenörleri belirlenecek, ilçe karması oyuncuları yaş grubuna göre belirlenecek.

ÖRNEK – 1.hafta ptesi salı bir grup U18 takımından 25 kişilik aday kadro antrenman yapacak.

1.hafta perşembe – cuma bir grup U16 takımından 25 kişilik aday kadro antrenman yapacak.

2.hafta 25+25 kişi , 3.hafta 25+25 kişi ve böyle devam edip gitsin.

Çocuklar yaz sezonunda boş kalmaması maç eksiği olmasın derseniz , ilçe karmaları oluşturup turnuva yapılır yada özel maçlar ile çocuklar onure edilip, yeni sezona moralli girmeleri sağlanır. Ben sesli düşündüm. Sizler ne dersiniz bilemem… Saygı ve selamlarımla…

MUSTAFA ÖZERGENE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.