HABERLER

2022/2023 “Umut” Sezonu…

ALTAY Camiası , 2022-2023 “Umut Sezonu” öncesinde yönetim kurulunun düzenlediği “Moral ve Dayanışma Yemeği’nde bir araya geldi.

İzmir’in 108 yaşındaki “Asırlık Çınarı” Büyük Altay’ı sonsuza kadar yaşatmak, sağlıklı, şeffaf, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapı içerisinde, hak ettiği yerlerde yeniden temsil edilmesini sağlamak üzere zorlu koşullar altında ancak sonsuz bir inanç ile yola çıktıklarını dile getiren Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu, “Umut” adını verdiği yeni sezon öncesi “Moral ve Dayanışma Yemeği” düzenledi.

Gecede, yönetim kurulu, camianın sembol isimleri, 2022-2023 Umut Sezonu’nda TFF 1. Lig mücadelesini yürütecek olan teknik ve idari ekip ile futbolcular bir araya geldi.

Sahilevleri Zaitun Restoran’da düzenlenen geceye yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İzmir Milletvekili Kâmil Okyay Sındır, Gaziemir Belediye Başkan Vekili Necati Kırmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu, TFF Yönetim Kurulu üyesi Talat Papatya, İzvak Başkanı Ali Erten, Altay Spor ve Eğitim Vakfı Başkanı Cihangir Marmara, Altay Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Sidal Çandarlı ve camianın önde gelen birçok ismi katıldı.

“Umut Sezonu” adı verilen öncesinde düzenlenen yemekte konuşma yapması adına kürsüye eski başkanlar Kemal Zorlu davet edildi. Zorlu“ Futbolcu kardeşlerim ve Altay’ı sevenler öncelikle hoş geldiniz. Bizleri böyle bir gecede bir araya getirdiği için yönetim kurulumuza çok teşekkür ederim. Ancak sadece bu gece için değil, genel kurulda gerçek Altaylı olarak Altay’a sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. Hayatta bazı şeyler medeni cesaret işidir. Bu cesareti gösterip bu zor görevi üstlendilerse bu işe muvaffak olacaklarını yürekten inanıyorum. Bugün ki şartlar içinde Altay’ı terk etmedikleri için futbolcularımıza, yönetim ve Altay kulübüne olan inançları nedeniyle teşekkür ederim. Altay kulübünün bu durumda olmaması lazım, hepimiz bu durumdan üzüntü duyuyoruz. Ancak Altay çok bir büyük takım, Altay Atatürk’ün takımı, milli hislerle kurulmuş bir takım. Altay ruhu bizimle olduğu müddetçe başaramayacağımız bir şey olmayacaktır. Yeter ki birbirinize inanın ve güvenin. ” ifadelerini kullandı.

Zorlu’nun konuşmasının ardından sözü teknik direktör Sinan Kaloğlu aldı.

Kaloğlu “ öncelikle çok değişik duygular içerisindeyim, konuşurken çok heyecanlanmam ama şu ortamda heyecanlanıyorum. Altay’a gönül vermiş insanları görüyorum, eski başkanlarımızı görüyorum. Kemal başkan aslında Altay’ın neden büyük olduğunu kısaca özetledi. Kendimi çok şanslı hissediyorum Altay formasını çok genç yaşta üzerime giydim ve şampiyonluk yaşadım. Nurettin ile aynı yaştaydım bu formayı giydiğimde. Büyük Altay gelenekleri ile yaşayan Türkiye’nin her yerinde bilinen ve saygı duyulan bir camia. Bugün burada harika bir gece geçiriyoruz. Sevgili başkanım ve yönetim kurulumuza bu gece için çok teşekkür ediyorum. Biz gecen sezon göreve geldiğimizde sonra son maça kadar karakterimizi, ruhumuzu sahaya yansıttık. Bu sene de şartlar ne olursa olsun ki bu aile ortamımız devam ettiği müddetçe bizler karakterimizi, ruhumuzu sahaya vereceğiz ve sene sonunda ligi Altay’ımızı hak ettiği yerde    bitireceğiz. Büyük Altay’lılık bu, büyük Altay ruhu bu. Tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Teknik direktörümüz Sinan Kaloğlu’nun konuşmasının ardından sözü Başkan Ayhan Dündar’a bıraktı.  Öncelikle davetlilere hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Dündar “ Bu önemli gecede bizleri kırmayıp yanımızda olan. Sayın vekillerim, eski başkanlarımız, yol arkadaşlarım, teknik ekibimiz idari ekibimiz, futbolcularımız hepinizin ayağına sağlık hoş geldiniz. Çok politik konuşmayı seven birisi değilim o nedenle duygularını yaşayan dışa vuran bir insanım. Bu anlamda benim için duygu dolu bir gece yaşıyorum. Göreve geldik, göreve geldiğimiz şartlar çok zor koşullarda olduğu bir döneme denk geldi. Her Altaylının her zaman için bu armaya hizmet etme arzusu hayali vardır. Benimde vardı açıkçası ancak daha güzel şartlarda daha en yüksek seviyede hizmet etme noktasında elimizde ne geliyorsa yapacağımız, daha hazır olduğumuz bir anda yapma düşüncemiz vardı. Ancak görev bu zamanda geldi. Altay spor kulübünün geldiği bu noktada başımızı çevirip durumu görmezden gelmek Altaylılara yakışmazdı Bizde bu sebeple görmezden gelmedik ve göreve geldik. Büyük bir yükün altına girdiğimizin farkındayım. Ancak bu aile tablosunu koruduğumuz takdirde bu camianın altından kalkamayacağı hiçbir güç yoktur. Öncelikle Sinan hocama, gencecik çocuklarımızla baş başa kalma riskini göze alarak amasız, fakatsız bizlerle yol yürüdüğü için, aidiyet duygusunu bizlerle birlikte yaşayan kaptanlarımıza, futbolcularımıza takımı zor durumda yalnız bırakmadıkları, armamızı yere düşmemesi adına büyük bir fedakârlık göstererek bizlerle oldukları için, personelimize, teknik ve idari kadromuza yürekten teşekkür ederim. “ ifadelerini kullandı.

Dündar “Bir özel teşekkürü de yola çıktığımızda, bir inanç vardı ancak o inancı harekete geçirecek bir kıvılcıma ihtiyacımız vardı. Şu anda eminim ki kendisi bu sözleri sarf ettiğim ve ismini söylediğimde bizlere kızacaktır biliyorum ancak, maddi manevi göreve geldiğimiz ilk günden beri bizleri yalnız bırakmayan ve desteğini her gün her an hissettiğimiz, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yapılması gerekenden fazlasını yaparak bize destek olan İbrahim Akman’a teşekkür ederim. Altay Altaylılarındır, bizler omuz omuza geldiğimizde, yan yana geldiğimizde neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Tüm İzmir’in dinamikleri ile bir olduğumuzda neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz” dedi.

Başkan Ayhan Dündar, “Umut” çok önemli bir duygu ve bizler bu güzel duyguyu hep beraber yeşerteceğiz. Yönetim kurulumuz olarak camia, taraftar, teknik ve idari ekip, futbolcularımız, eski futbolcularımız kalbi Altay için atan herkesle ne kadar birbirine bağlı ve büyük bir aile olduğumuzu göstermek adına sık sık bir araya geleceğiz ve bu tarz organizasyonlar fazlalaştıracağız” dedi

Başkan Ayhan Dündar “ böyle anlamlı bir geceyi planlayarak hepimizi bir araya getiren tüm yönetim kurulumuza, beraber omuz omuza aynı dava uğruna yol yürüdüğüm tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu akşam bizlerin yanında olarak bize hissettirdiğiniz bu güzel duygu için ve gecemize katılarak bizleri gururlandırdığınız için tüm Büyük Altay sevdalılarına yürekten teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Yemek sonrası tüm davetlilerin katılımı ile Altay marşı okunarak gece sonlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.