HABERLERÖZEL HABER

ŞAMPİYON OLUYORLAR AMA SEVİNEMİYORLAR…

İzmir amatör futbolunda altyapısı ve başarıları ile dikkat çeken BUCA GENÇLERBİRLİĞİ ve PINARGÜCÜ SPOR U17 takımları Türkiye finalleri son 20 takım arasına isimlerini yazdırdılar.

MUSTAFA ÖZERGENE – ÖZEL HABER– RÖPORTAJ

Önce İzmir Yenal Dinçakman U17 liginde 130 takım arasından son 5’e kalarak İzmir şampiyonu olan ve gittikleri Türkiye şampiyonası 1.etap maçları sonrası; Bedrettin Karadağ’lı Buca Gençlerbirliği Manisa’da ve Yalçın Akdemir’li Pınargücü spor Denizli Şampiyonu oldu. Oldular olmasına ama ne kadar sevindiler acaba… Herkes kutlamalarda , tebrik mesajları gönderirken Bedrettin ve Yalçın hoca 1.etap maçlarında olduğu gibi nasıl gideceğiz, nerden para bulacağız, orada çocukları nasıl mutlu edeceğiz derdine düştüler.

Belki yardımlar yapılıyor ama yeterli oluyor mu acaba ? Her sezon aynı sıkıntıyı yaşayan başarılı amatör altyapı takımlarımıza bir fon oluşturulsa başarı ile birlikte kendilerine ciddi rakamlar takdim edilse ve şampiyon olduklarında gerçekten sevinseler ve nasıl gideceğiz derdine düşmeseler ve sadece başarıya odaklansalar ne güzel olur. Evet şampiyonaya gitmek için otobüs ayarlamak, otel bulmak ve orada 3-4 gün masrafların karşılanması bir semt ve mahalle takımı için çok zor.

BAŞARILI HOCA BEDRETTİN KARADAĞ KONU HAKKINDA DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ SPOR KAMUOYU İLE PAYLAŞTI …

25 Haziran 2023 Pazar günü Türkiye şampiyonasında son 20 takım arasına adını yazdıran BUCA GENÇLERBİRLİĞİ sportif direktörü ve başarılı antrenörü BEDRETTİN KARADAĞ ‘a duygularını, düşüncelerini ve sıkıntılarını sorduk. En içten samimi duygularıyla bugün bakın Bedrettin hocamız bizlere neler anlattı.

“ZORLU SÜREÇ İZMİR’DE BAŞLIYOR…”

“Öncelikle herkese hayırlı bayramlar diyorum, rabbim huzur mutluluk dolu bayramlar nasip etsin. Bizler İzmir’de grup aşamaları ile başlayan daha sonra İzmir finallerinde devam eden musabalar ile Türkiye şampiyonalarına geliyoruz , zorlu süreç İzmir’de başlıyor . İzmir’de ilk 5 takım arasına girmek. Daha sonra şehir belli olunca gelmek için gösterilen çabalar ve sıkıntılar var. “

“EĞER İMKAN YOKSA NEDEN GİDİYORUZ, BUNU FUTBOLCUMUZA ANLATAMIYORUZ.”

“Takımlar illere giderken konaklama ve ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Son gelen yazılarda KYK’larda kalınması söz konusu fakat şu anda öğrenciler olmadığı için kalmak çokta mümkün değil. Dolayısıyla bizlerde çocuklar ile konaklama için yer arayışında oluyoruz. Maalesef belediye ve kurumlar bu konuda sessiz, kalıyor sponsor desteği olmayınca ailelerden destek alarak şampiyonalara gidiyoruz , Tabi şu söylenebilir eğer imkan yoksa neden gidiyoruz, işte onu futbolcumuza anlatamıyoruz , dolayısı ile kulüp ve aileler ile beraber oluşturduğumuz katkılar ile çözüm üretmeye çalışıyoruz.”

“SESİMİZİ DUYAN YOK, AMATÖR DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE SAHİPSİZ…”

“Aslında TFF giden takımlara bu konuda yardımcı olmalı , belirleyeceği otel ve ulaşım şirketi Türkiye şampiyonasına kalan 100 takımı çok rahat destekleyerek kulüpleri bu dertten kurtarabilir ama maalesef TFF ile amatör takımlar arasında çok büyük uçurum var . Sesimizi duyan yok , TFF ‘nin amatör takımlara verdiği destek 1. Tur için 6.000 TL 2. Tur için 8.000 TL hiçbir şeye yetmez . Bize para değil konaklama ve ulaşım konusunda destek verilmeli, ama amatörler dün olduğu gibi bugünde sahipsiz …”

“SON 20 ‘YE KALAN TAKIMLAR ANTALYA’DA OYNAYABİLİR…”

“Örnek verecek olursak son 20’ye kalan takım Antalya’da belirlenecek bir otelde kalarak turnuva orada oynanabilir. Bunlar zor değil ama biz 3 maymunu oynadıkça sesimizi de duyurmamız çok zor olacak. İZMİR ASKF’den aldığımız 4.000 TL, az önce belirttiğim gibi TFF ‘nin amatör takımlara verdiği destek 1. Tur için 6.000 TL 2. Tur için 8.000 TL . Başka bir yerden bir destek söz konusu değil. Oyuncu yetiştiren, öz kaynakları ile ayakta duran , tek gelir kaynağı spor okulları olan bizim gibi takımlara TFF belli kriterlere dayanarak pilot bölgeler oluşturarak destek vermeli , Örnek verecek olursak , İzmir’de çiğli bölgesi, antrenör desteği, malzeme desteği, şampiyonalarda ulaşım ve konaklama desteği ile denetlenerek , takip edilerek yapılan idman programlarından , oyuncular ile iletişime kadar her şeyi takip edilmeli ve sürecin gelişimi ile bölge ve takım sayıları artmalı.”

“TÜM AMATÖR TAKIMLARA SAHİP ÇIKIN YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN…”

“Her sene oyuncu profesyonel takımlara oyuncu veren , buna rağmen sürekli İzmir şampiyonalarına katılan , bu sezon U14 , U16 ve U17 yaş gruplarında Türkiye finallerine giden Buca Gençlerbirliği Spor kulübü olarak sporu seven , gençlere , çocuklara insanlığa değer veren, sivil toplum kuruluşuyuz , Spor kulübüyüz , aynı duyarlılığı belediye, kamu kuruluşları , işveren ve özel şirketlerden de bekliyoruz. Sesimize kulak verin, Gençlerbirliği’ne ve tüm amatör takımalara sahip çıkın yarın çok geç olmadan…”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.