HABERLERKÖŞE YAZISIÖZEL HABER

İPTAL ETMEK DOĞRU MU ?

Peki ligler iptal edilmeden neler yapılabilirdi …

TÜM LİGLERİ İPTAL ETMEK DOĞRU MU ?

Evet bu yazıya nasıl başlayacağımı neler yazacağımı o kadar düşündüm ki. Dün akşam hiç istemediğimiz, hiç görmek istemediğimiz olaylara tanıklık ettik. Belki de Türk futbol tarihinde bugüne kadar böyle bir olayı Tv ekranlarında ilk defa net bir şekilde gördük.

Bu olayı şiddetle kınıyorum. Bir daha tekrarlanmamasını diliyorum.

Ve AMA diyorum…

Şimdi ne yaptık akşam TFF Başkanımız Mehmet Büyükekşi açıklama yaptı ve Tüm ligler süresiz iptal edildi. Neden ?

Evet neden tüm ligler ?

Devletimiz ilk dakikadan itibaren olaya dahil oldu ve suçlular hakkında gerekenlerin yapılacağını duyurdu. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımız’dan bakanlarımıza kadar olay kontrol altına alınmış oldu.

Evet çok üzüldük. Son yıllarda yetişen ve Cüneyt Çakır’dan sonra gururumuz olan Halil Umut Meler’e çok üzüldük. İnşallah bir daha tekrarı yaşanmaz. Tekrar çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve şiddetle kınıyorum.

Peki ligler iptal edilmeden neler yapılabilirdi …

  • Evet hakemlerimiz böyle bir olay karşısında haklı olarak tepkilerini dile getirip protesto edebilirlerdi.
  • Maçlar süresiz değil 1 hafta ertelenebilirdi…
  • Sahalarda bu hafta tüm takımlar hakemlere çiçekler vererek maçlar başlayabilirdi.
  • Şiddeti kınayan hakemlerimize sahip çıkan yazılı pankartlar ile sahalara çıkılabilirdi.

Ama olmadı … En basitinden tüm ligler iptal edildi.

Peki ne oldu. Bu yumruk Türk futboluna ve en önemlisi de altyapılara atıldı. U12,U14,U16 ve U18 gençlerimizin hayallerine bu yumruk atıldı.

Zaten her hafta sahalara kendilerini atarak moral, motivasyon ve heyecanla hayallerinin peşinden koşan gençlerimiz şimdi ne yapacak. Zaten pandemi de zaman kaybeden , futbola küsen, futboldan uzaklaşan binlerce genç yetenek yok oldu gitti. Maçlar ne zaman oynanacak oda belli değil.

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan , kötülüklerden uzak tutmak için mücadele veren amatör kulüplerimize ve yöneticilerimize destek olalım. Ligleri iptal ederek değil, gerekli kişilere gerekli cezaları vererek Türk futbolunun önünü açalım. Binlerce hayali olan altyapılardaki çocuklarımızın spor yapmalarını, futbol oynamalarını engellemeyelim… Belki bu hafta geçti ama önümüzdeki hafta bir an önce liglerimiz başlamalı. Spor hayatımız sevgi ve saygı çerçevesinde ŞİDDETTEN Uzak, normala dönmeli…

Sağlıklı, Mutlu ve SPOR dolu günler…

MUSTAFA ÖZERGENE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.