HABERLERÖZEL HABER

“FERYADIMIZI DUYUN…”

Yıllarını amatör futbola adayan emektar yönetici İsmail ORUÇ; “Amatör kulüplerimizin bu feryadına büyüklerimiz umarım duyarsız kalmayacaktır. Amatör futbol olmazsa olmazdır.” dedi.

2023-2024 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar Kitapçığı yayınlandı ve AMATÖRLER KARA KARA düşünmeye başladı…

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan ve başlamayı düşünen takımlar 2023-2024 sezonu esaslar kitapçığı yayınlandığı andan itibaren kara kara düşünmeye başladı. Çok zor durumda kulüplerini idame ettirmeye çalışan amatör kulüpler vize, lisans ve transfer ücretlerinin artması ile yeni sezonda neler yapacaklarını ve maddi anlamda nasıl destek bulacaklarını şimdiden araştırmaya başladı.

Yıllarının amatör futbola adayan tecrübeli yönetici İsmail Oruç “tam sezon heyecanı yaşayacakken kitapçıktan sonra hevesimiz kaçtı” dedi. Konu hakkında sessiz kalamadığını belirten yönetici İsmail ORUÇ amatör spora destek veren büyüklerin amatörün feryadına duyarsız kalmayacaklarını belirtti. İsmail Oruç sayfamıza yaptığı yaptığı özel açıklamasında sözlerine şu şekilde devam etti. ;

“Amatör futbol kulüpleri yıllardır çocukların ve gençlerin uyuşturucu başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak durmasındaki en büyük etkendir ama maalesef son zamanlarda tesis sorunları ekonomik zorluklar ile baş edemez hale gelindi. Devletimizden, belediyelerimizden ve de TFF’ den destek beklerken maalesef kitapçık açıklaması ile şok olduk. Yüzde yüz zamlar ile karşı karşıya kaldık. Ayakta zor duran kulüplerimizi iyice çıkmaza sokan TFF’ nin bu yanlıştan dönmesini tüm amatör camiası olarak bekliyoruz . Parası olan yapsın mantığı doğru bir yaklaşım değildir. Ülke genelinde binlerce Amatör takımlar ve sayıları yüzbinlere varan futbolcu vardır . Bu kulüpler kapandığı takdirde uyuşturucunun nasıl bela olduğu gençleri nasıl sardığı herkes biliyor. Devletimize , milletimize nasıl zarar verdiği, vereceği malumdur. Süper lig takımlarının milyonlarca vergi borçları silinebiliyor. Sporun içinde olan ve içinden gelen büyüklerimiz, Amatör kulüplerimizin bu feryadına duyarsız kalmayacaktır. Amatör futbol olmazsa olmazdır.”

HABER : MUSTAFA ÖZERGENE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.