HABERLERKÖŞE YAZISI

EN İYİSİ LEO MU ? MESSİ Mİ?

Kendini haklı çıkarma sanatında istatistik farklı şekillerde kullanılabilir ancak penaltıda bile pas verme zihniyetine sahip olan bir futbolcunun…

CENK KARSLI’NIN KALEMİNDEN…

Suyun üstünde yürüseniz  yüzme bilmiyor derler o yüzden siz ne kadar kanıt, belge, elle tutulur istatistik üretirseniz üretin objektif bakabilme yeteneğini kaybetmiş insanların takdirini kazanamıyorsunuz. Deve kuşuna koş demişler, ben kuşum demiş. Uç demişler, ben deveyim demiş yani herkes işine geldiği gibi… hadi siyasi parti konusunda sabit fikirlisiniz, takım tutma konusunda fanatiksiniz anladım da iki futbolcuyu mukayese etme konusunda neden bu kadar  sertsiniz ?

Milli takımda kupa kazanamazsa büyük futbolcu olamaz dediler, adam milli takımla 2021’de Copa Amerika, 2021’de Finalissima , 2022’de Dünya kupasını kazandı. Barcelona’dan başka takımda oynayamaz dediler PSG’ye transfer oldu son 2 sezonda 53 maçta 23 gol atıp 28 asist yaparak 51 gole direkt katkı yaptı. İngiltere liginde oynayamaz dediler, premier ligde oynamadan İngiltere’nin  büyük altı takımına 26 gol atarak gerekli cevabı verdi.

Messi ; tüm platformlarda oynadığı maçlar göz önünde bulundurulduğunda maç başına 0,79 gol atarak, kulüp kariyerinde 296 asist yaparak, kazandığı 28 kupa ile, almış olduğu 39 bireysel ödül ile kendisi ile mukayese edilen tüm rakiplerine üstünlük sağlamıştır.

7 Ballon D’or kazanan tek futbolcu olan Lionel Andrés Messi Cuccittini  2012’de bir takvim yılı içerisinde 91 gol atarak yaklaşılması zor olan  bir rekora imza atmıştı ancak tabi ki sahip olduğu rekorlar bununla sınırlı değil. 10 yıl boyunca kulüp kariyerinde üst üste her sezon 40 ve üstü gol atma başarısı gösteren dünya futbol tarihindeki tek oyuncu konumundaki  Messi, 742 maçta attığı toplam 462 golle Barcelona’da kulüp tarihinin de en çok ağları sarsan oyuncusu konumunda bulunuyor. Dünya Kupası’nda en fazla maça çıkan futbolcu unvanına sahip olmasının yanı sıra  Lionel Messi, Dünya Kupası’nın her eleme turunda gol atan ilk oyuncu oldu.

Kendini haklı çıkarma sanatında istatistik farklı şekillerde kullanılabilir ancak penaltıda bile pas verme zihniyetine sahip olan bir futbolcunun , tamamen kendi istatistiği için uğraşan bir futbolcudan daha iyi rakamlara sahip olması da müthiş bir başarı. İstatistik üzerinden yorum yaptığımız zaman Maldini’ye, Roberto Baggio’ya, Del Piero’ya, Higuita’ya, Nedved’e , Rigobert Song’a , Prosinecki’ye , Poborsky’e , Peter Schmeichel’e , Rivaldo’ya , Hierro’ya, Ramos’a, Zidane’a ve ismini sayamadığım onlarca büyük futbolcuya haksızlık yapmış oluruz. Kaliteyi, zekayı, yeteneği , kararlı olmayı ve karakter ortaya koymayı bazen kağıda dökemezsiniz. En iyisi Messi ya da bir başkası… önemli olan izlemek ve keyif almak olmalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.