HABERLERÖZEL HABER

ALTINORDU MÜZESİ AÇILDI

Altınordu Spor Kulübü kuruluşunun 99. yılında müzesine kavuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından sonra kurulan ilk kulüp konumundaki Altınordu’nun tarihi ile ilgili yer alan tüm materyaller Altınordu Futbol Akademisi’nin yer aldığı Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’ndeki Altınordu SK Müzesi’nde toplandı.

Müzede Altınordu’nun birçok branşta kazandığı kupalar ve madalyalarla kulüp adına önemli bir çok eser sergileniyor. Müzenin dış çevresinde Altınordu’nun tarihine damga vurmuş başkan ve sporcuların fotoğrafları, özgeçmişleri ile birlikte alıyor. Müzeyi ziyaret edecek misafirler, müzenin hemen girişinde bulunan bilgilendirme kioskunda Altınordu Futbol Kulübü ile ilgili önemli bilgi ve resimlere ulaşabilecek. Müze içindeki ekranda da Altınordu tarihi ile ilgili videolar yayınlanıyor.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Başkan Seyit Mehmet Özkan, Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Altınordu’nun formasını giymiş eski sporcular, Altınordu Spor Kulübü Derneği Yöneticileri, Altınordulu taraftarlar ve kulüp çalışanları katıldı.

Altınordu Müzesi’nin açılış kurdelasını Altınordu tarihine damga vuran eski sporcularımız kesti. Kurdela kesiminin ardından misafirler Altınordu Müzesi’ni   gezdi.

Açılışta konuşan Başkan Seyit Mehmet Özkan, Altınordu Müzesi’ni ‘Altınordu’nun Kurumsal Hafızası” diye niteleyerek, “Gelecek yıl kuruluşumuzun 100. yılını kutlayacağız. Kuruluşumuzun 100. Yılı öncesinde böyle bir müze açmaktan dolayı çok mutluyuz. Altınordu ile ilgili olarak, ‘aklında’ ve ‘kütüphanesinde’ ne varsa hepsini gelecek nesillere aktarabileceği bir müze olacak burası. Altınordu’nun bugüne kadar kazanmış olduğu kupaları, başarıları bir yerde topladık” diye konuştu.

“KENDİ STADIMIZDA MÜZEMİZİ YAPACAĞIZ”

Açmış oldukları Altınordu SK Müzesi’ni genişletip büyüteceklerini vurgulayan Başkan Özkan, “ İleride Altınordu’nun kendi stadyumu olduğunda Avrupa’da olduğu gibi kendi müzemizi, kendi stadyumumuzda daha güzel bir şekilde yapacağız. Bu stadyumu oradan buradan borçla değil kendi imkanlarımızla yapacağız”

Altınordu camiası tarafından kendisine emanet edilen Altınordu bayrağını sonraki nesle en iyi şekilde bayrağı devredebilmek için çok çalıştığını kaydeden Özkan, “Hayatımı Altınordu’nun kurumsallaşmasına adamış bulunuyorum. A Takımımız şu anda budağının sadece görünen yüzüdür. Altınordu’nun aslı buzdağının altındadır. Burası İzmirlilerindir. Burası bu toprakların çocukları için kurulmuştur ve böyle devam edecektir” dedi.

Başkan Özkan, müzenin açılmasında büyük emek veren Kenan Akseki, Osman Aşçılar ve Can Erbesler’i özel birer plaketle onurlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.