HABERLERKÖŞE YAZISIÖZEL HABER

“BİZ Mİ FUTBOL ÜLKESİYİZ”

“Şayet bir gün, çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun!”

CENK KARSLI’NIN KALEMİNDEN ; “BİZ Mİ FUTBOL ÜLKESİYİZ”

Kendimizi kandırma konusunda bir dünya markası olduğumuz kesin ve gerçekleri konuşma konusunda korkak olduğumuzu kabullenmek istemiyoruz. Gerçekleri görmek istemiyoruz çünkü gerçekleri görünce bir değişim yapmak, icraata geçmek zorunda kalırız. Kimseyle aramız bozulmasın, rahatımız  bozulmasın diye ses çıkarmadığımız için ülkemizde futbol sıfırı tüketmiş durumda.

Dün futbolu bırakan adam hiçbir antrenörlük bilgisi ve tecrübesi olmadan yarın  en üst ligde takım çalıştırmaya başlıyor. Biz futbol ülkesi değiliz, biz kirli ilişkilerin hüküm sürdüğü ve  futbolun ahbap-çavuş ilişkisi ile yönetildiği bir ülkeyiz.

Futbolun en önemli mevkilerinde futbolun içinden gelen vizyonlu insanlar yerine siyasetçiler ve işadamları var. Biz futbol ülkesi değiliz, biz liyakatsiz atamalarla tesadüfi başarılar peşinde koşan plansız, programsız bir ülkeyiz.

Biz, yabancı oyunculara ve içi geçmiş Türk oyunculara değerinin 10 katı para vererek komisyoncu teknik direktörleri, keriz silkeleyen menejerleri, işbirlikçi yöneticileri zengin edip tarihi kulüpleri batma  noktasına getiren bir ülkeyiz.

Biz, bir sezonda  1milyon dolar ( 18 milyon lira ) maliyetli 14 yabancı oyuncu (toplam 252 milyon lira) alıp altyapı için 50 sene boyunca bir çim saha yapmayan bir ülkeyiz.

Biz saçma sapan anlaşmalara imza atarak çalışmayan teknik adamlara 10 milyon dolar tazminat ödeyen ancak altyapı antrenörüne 5 bin lira maaşı layık gören bir ülkeyiz.

Biz, Türk futbolcusuna futbol oynamayı öğretemediğimiz gibi ahlaklı sporcu olmayı da öğretemeyen, maç esnasında profesyonellik adı altında 15 kere yalandan sakatlanıp oyunun güzelliğini bozan, marka değeri oluşturamayan,  kalitesiz futbol  yüzünden yayın gelirleri düşünce zırıl zırıl ağlayan bir ülkeyiz.

Biz, köklü camiaların bilinçli olarak yok edilmesine ve proje takımlarının desteklenerek başarılıymış gibi pazarlanmasına göz yummuş, sessiz kalmış bir ülkeyiz

Biz, konuşulması ve düzetilmesi gereken onlarca konu varken hakem hatalarını konuşarak günü kurtarmaya çalışan bir ülkeyiz.

Biz, spor programı adı altında şaklabanlık yapan soysuzlara prim veren bir ülkeyiz.

Biz, pompalanan fanatizm yüzünden rakibimiz olan kulüplerin başına gelen olaylara duyarsız kalan, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyen taraftarların çoğunlukta olduğu bir ülkeyiz.

Ülkemizdeki yetenek potansiyeli ve futbola olan düşkünlük o kadar yüksek ki bunca  yanlışa rağmen içimizde gelecek için hep bir umut var ancak  Birilerinin çıkıp bu işleri düzeltmesini beklerseniz, daha çok beklersiniz.

 Gazi Mustafa Kemal ne güzel söylemiş  ; “Şayet bir gün, çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun!”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.