HABERLERÖZEL HABER

BİR KOŞUDAN FAZLASI

“O’nu anmanın ve anlamanın yollarından biri de sporu her yaş insana ulaştırabilmek…”

CENK KARSLI’NIN KALEMİNDEN ; “BİR KOŞUDAN FAZLASI…”

Kağıt üzerinde bakacak olursak iskele tarafından başlayıp Bahriye Üçok caddesinin biraz ilerisinde biten sadece 4 kilometrelik bir koşu ancak detaylarına baktığımız zaman görüyoruz ki basit bir koşu değil. Bu koşuya katılan sporcular, çocuklar, gençler, yaş almış tecrübeli insanlar, kadınlar, erkekler  4 kilometrelik koşuyu dağda, stadta, sahilde, ormanda yapamaz mı ? Elbette istedikleri yerde yaparlardı ancak bu kadar değerli ve anlamlı olmazdı.

Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu 12 Kasım Pazar günü 29.kez düzenlendi ve alelade bir yerde başlayıp bitmedi. Karşıyaka ilçesinin simgesi haline gelen Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtının da içinde bulunduğu Anayasa Meydanında toplanan sporcular sahil boyunca koşuya devam edip Yunuslar Heykelinden Girne Caddesine girdiler ve Zübeyde Hanım Anıt Mezarında yarışı sonlandırdılar. Görüldüğü üzere koşunun adı ayrı anlamlı, koşunun başladığı yer ayrı anlamlı, koşunun bittiği yer ayrı anlamlı.  Ata’mızın fiziken aramızdan ayrılışının yıldönümü olan 10 Kasım’a yakın bir Pazar gününde gerçekleştirilen bu koşu Biz Karşıyakalılar ve İzmirliler için çok daha büyük bir anlam taşımaktadır. Çünkü Ata’mız kıymetli annesini biz Karşıyakalılar’a emanet etmiştir. Bunu da şu şekilde dile getirmiştir ; ‘’Ben bütün İzmir’i ve İzmirliler’i severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir rastlantı beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, anam sizin bağrınızda sizin topraklarınızda  yatıyor.’’

İşte bu nedenledir ki biz Zübeyde Ana’ya ‘’bir ana bütün dünyayı değiştirebilir’’ sözünden yola çıkarak ayrı bir sevgi besleriz, ayrı bir saygı duyarız. Zübeyde Ana dünyaya öyle bir evlat getirdi ki ölümünün 85.yılında dahi tüm dünya bu büyük insana saygı duyuyor, tüm ülke bu büyük insanı minnetle anıyor.

Atamız’ın vefatını her sene aynı saygıyla ve minnetle anıyoruz ancak bu yıl Cumhuriyetimiz’in 100. Yılı olması nedeniyle hassasiyetimiz bir kat daha artmış bulunmakta. Semtimizde Cumhuriyetin 100. Yılını büyük bir coşku ile kutlamıştık , 12 Kasımda da havanın kötü olmasına rağmen resmi kayıtlara göre 2000 kişinin katılımı ile bu anlamlı koşuyu gerçekleştirmiş olduk. Tabi ki bir koşu ile Ata nasıl anılır diye soranlar olacaktır. Ata’mız sporun her branşına, sanata ve kültüre düşkün bir devlet adamıydı. O’nu anmanın ve anlamanın yollarından biri de sporu her yaş insana ulaştırabilmek, her yaştan her statüden insana sporu sevdirmek, herkesi spora dahil edebilmek ve spor sayesinde toplumun her kesiminden insanı birbiri ile etkileşim içine sokabilmektir.

Her sene daha özenli, daha planlı , daha  tertipli ve daha kaliteli yapılan , yapılması için gece gündüz çalışan insanlara da emekleri için teşekkürü borç biliriz. Atamız’ın adının geçtiği hiçbir iş laf olsun diye yapılamaz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.