HABERLERKÖŞE YAZISI

BAL – Süper Amatör ve Amatör Lig…

“Özellikle hafta sonları Semt kültürünün en çok yaşandığı ve hissedildiği , komşuların dostların bir araya geldiği yerdir mahalle sahaları… “

CENK KARSLI’NIN KALEMİNDEN “BAL-SÜPER AMATÖR VE AMATÖR LİG…”

Özellikle hafta sonları Semt kültürünün en çok yaşandığı ve hissedildiği , komşuların dostların bir araya geldiği yerdir mahalle sahaları… Bu sahalar arka arkaya maçların oynandığı, seyyar satıcıların yüzünün güldüğü, eski futbolcuların karşılaştığı, kıyıda köşede kalmış yetenekleri izlemeyi sevenlerin buluşma noktasıdır.

İzmir adına konuşacak olursak BAL ( Bölgesel Amatör Lig ) çok çekişmeli bir lig , çok paraların harcandığı ve rekabetin çok üst düzeyde olduğu bir lig ancak benim hayalimdeki BAL kesinlikle bu şekilde değil. Bir üst ligden daha çok paraların verildiği, büyük masrafların yapıldığı , üst lige çıkmanın bu kadar zor olduğu bu ligin hem statüsü rahatsız edici hem de amaca uygunluğu tartışılacak durumdadır.

9.grupta Bornova FK, Tire FK, Yeşilova, Çiğlispor 10.grupta Aliağa, Alaçatı, Çeşme, Özçamdibi gibi güçlü ve köklü kulüpler 3.lige çıkmak için mücadele verdiler, son haftaya girilirken Aliağa play off’u garantiledi , Bornova FK ise son hafta kazanıp Söke’nin puan kaybetmesini bekleyecek.

SAL ( Süper Amatör Lig) Play Off’unda da son viraja girdik. A grubunda Bayındır ve İzmirspor arasında bir rekabet yaşanırken, Asarlık-Torbalı ve Güzeltepe arasında çekişme devam ediyor.

11 Karşıyaka kulübünün  bulunduğu 1. Amatör Lig 3.grupta ilk yarının bitmesine bir hafta kala Deniz Spor liderliğini sürdürürken Şemikler Spor ve Yalı Spor takibe devam ediyor. Bu grupta birinci olan takım direkt bir üst lige  çıkacak ve ilçemizi Bahçelievler Spor Kulübü ile birlikte Süper Amatör ligde temsil edecek.

2.Amatör lig 2.Grupta 8 takım mücadele ediyor, bu takımların 5’i ilçemizi temsil eden takımlar. Bu vesile ile Demirköprü, Bostanlı, İmbatlı Yıldırım, Yeşiltepe ve Tellibahçe takımlarına da başarılar diliyorum.

Gördüğünüz gibi amatör lig çok renkli ve çok sesli bir dünya. Her yaştan, her kesimden futbolcuların bulunduğu çok keyifli bir mecra. Bu ligler eskiden çok yetenekli oyuncular çıkarırdı, kendini gösterememiş oyuncuların göze batmak için kullandığı bir fırsat alanıydı, genç yetenek avcılarının düşük maliyetle keşif yaptığı bir alandı. Bu ligler çevredeki profesyonel takımları besleyen maden yataklarıydı. Yapılacak iş çok basit ;  bu madeni bulmak ve işlemek. Elmas yerin altında  durduğu sürece değersiz bir taş parçası ancak emek verip gizli kaldığı yerden çıkarıp işledikten sonra çok değerli bir mücevher oluyor. Amatör liglerdeki genç arkadaşlarımız da böyle. Biraz emek verdiğimiz zaman çok değerli oyuncular bulunacak ve futbol dünyamıza kazandırılacaktır. Bir şeyi pahalıya alma devri çoktan bitti, devir elindekini değerli hale getirme devri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.