HABERLERÖZEL HABER

ALTINORDU’YA GENÇLİK TAKVİYESİ

ALTINORDU’NUN KALECİSİ SATRANÇ ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR…

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu kadrosuna cumartesi günü deplasmanda Bandırmaspor ile oynanacak maç öncesinde Altınordu Futbol Akademisi’nden (ALFA) üç oyuncu takviyesi yaptı. Eksik oyuncuların fazlalığından dolayı teknik direktör Ufuk Kahraman, uzun süredir maçlarını takip ettiği Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U18/19 takımı oyuncularından Furkan Yöntem, Yusuf Talga ve Mehmet Ablay’ı Bandırmaspor maçının kamp kadrosuna dahil etti. Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U18/19 takımı oyuncularından Abdullah Soğucak da geçtiğimiz günlerde A takım kadrosuna dahil edilmişti.

ALTINORDU’NUN KALECİSİ SATRANÇ ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

Öte yandan satrançta İzmir 6.’sı olarak Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U15 Takımı oyuncularından Saim Sarp Bodur, Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor. Genç sporcu, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İzmir Satranç İl Temsilciliğinin 19-20 Kasım da düzenlediği, Yıldızlar İzmir Satranç İl Birinciliği Turnuvası’nda İzmir 6.’sı olmuştu.

SATRANÇ, FUTBOLDA DAHA MANTIKLI VE HIZLI KARARLAR VERMEMİZİ SAĞLIYOR

Bu sonuçla Ocak ayında Türkiye Satranç Şampiyonası U15 kategorisinde mücadele etme hakkı kazanan Saim Sarp Bodur, satrançla futbolun benzerliklerinden bahsederek, “Satrancı 5-6 yaşlarımda oynamaya başladım. Sonra bırakmıştım. Yaklaşık 3 sene önce tekrardan merak sardım. Kendi çapımda yavaş yavaş oynayarak gelişimler gösterdim. Ardından turnuvalara katılmaya başladım ve süreç böyle ilerledi. Satranç, futbolda daha mantıklı ve hızlı kararlar vermemizi sağlıyor.” dedi.

ALTINORDU’NUN GENÇLERİ DEVLERLE KARŞILAŞACAK

Diğer yandan Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U15 Takımı, hafta sonu Almanya’da dünyanın 15 yaş kategorisindeki en büyük salon turnuvaları arasında gösterilen MTU Hallen Cup’a katılacak. Geçtiğimiz yıllarda da turnuvaya katılan ve bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek şampiyonaya yine davet alan Altınordu U15 takımı organizasyonda Barcelona, Manchester United, Bayern Munih, Ajax, Chelsea, Marsilya, Borussia Dortmund, Mainz 05, Kopenhag, Leipzig, Eintracht Frankfurt, Stuttgart ve Schalke 04 takımlarıyla mücadele edecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.