HABERLERSON DAKİKA

BİR DÖNEM SONA ERDİ…

3 yıl olmuştu… Kapalı alanlardaki maske zorunluluğu tamamen kaldırıldı. Toplu taşımada ise…

Korona virüsle ilgili önemli kararların alınacağı Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Bazı alanlarda devam eden maske zorunluluğunun kaldırılmasının masada olduğu toplantı sonrası, alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Buna göre kapalı alanlarda maske zorunluluğu sona erdi.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI…

Bakan Koca’nın ardından alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

“Hastaneden, sağlık çalışanına,aşıya kadar tüm dünyada sıkıntılar yaşandı. Koskoca devletler maske kapma savaşına girdiler. Türkiye tüm bu süreçten alnının akıyla çıkan az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur. Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda dünyada örnek bir varoluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum. Bu süreçte maalesef kayıplarımız da oldu. Merhum Cemil Taşçıoğlu, Burak Dilmener, Feriha Öz gibi hocalarımızı bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz.

TOPLU TAŞIMADA MASKEYE DEVAM

“Bilim Kurulumuz olağanüstü olmadıkça bundan sonra toplanmayacaktır. Sağlık Bakanlığımız ise çalışmalarını sürdürecektir Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kalkmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Ülkemizde üretilen korona virüs ilaçlarının dağıtımı devam edecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.