HABERLERÖZEL HABER

19.12’ Yİ ANLAMAK VE YAŞAMAK

“Peki bir semti anlamak, bir kulübe bağlanmak için  sadece tarih bilgisi yeterli mi ? Geçmişi bilmek geleceği inşa etmek için kullanılmayacaksa  çok da anlamlı olmaz…”

CENK KARSLI’NIN KALEMİNDEN ;

Özür dileyerek başlamak lazım, Karşıyaka Spor Kulübünün kuruluş yıl dönümü olan 1 Kasım tarihinde başka konularda yazı yazıp 19.12’de Karşıyaka ile ilgili yazı yazmak nereden bakarsanız bakın kendi adıma bir özür dileme mecburiyeti doğurmuştur. Tabi ki 1 Kasım’ı unutmadık ama yazı yazmak için belki de o günü tercih etmek gerekirdi.  49 gün sonra 19.12 bahanesiyle bir telafi yapmaya çalıştım diyelim. Ben tarihçi değilim , tarihsel bilgileri uzmanlarından dinleyebiliriz ancak günümüzde bu kutsal topraklarda Karşıyaka ile birlikte nefes alan bir birey olarak hissiyatımı paylaşmanın  hakkım olduğunu düşünüyorum.  İmkan buldukça semtimizin kıymetli tarihçilerinden Karşıyaka tarihi ile ilgili merak ettiklerimizi dinlemek çok büyük bir keyif olmuştur. Karşıyaka ne zaman kuruldu, kimler tarafından kuruldu, hangi şartlarda kuruldu, kulübümüzün ismi ve renkleri ilk günden beri aynı mı, tarihsel süreç içinde ne badireler atlattı, kulübümüzün kilometre taşlarını oluşturan olaylar nelerdi, sportif başarılar ne zaman ve nasıl oluştu, tarihe geçen sporcular ve yöneticiler kimlerdi ? Bunların hepsi çok kıymetli ve gelecek nesillere aktarılması gereken bilgiler. Bana kalırsa semtimizin ilk öğretim okullarında ücretsiz dağıtılması gereken bir kitapçık ile zihinlere kazınması gereken bilgilerdir.

Peki bir semti anlamak, bir kulübe bağlanmak için  sadece tarih bilgisi yeterli mi ? Geçmişi bilmek geleceği inşa etmek için kullanılmayacaksa  çok da anlamlı olmaz, hatalardan ders alınmayacaksa emekler boşa gidecekse yapılan güzelliklerin ne değeri kalır ?

Ben diyorum ki Karşıyakalılık bu kadar basit değil, bu kadar kolay değil

İyi bir Karşıyakalı tarihini bilecek ve gelecek hakkında ileri görüşlü olabilecek kadar zeki, üretken, yaratıcı, entelektüel  olacak.

İyi bir Karşıyakalı semtin en büyük değeri olan Kulübüne sahip çıkacak , koruyacak, geleceğini düşünecek ve gerek tribünde gerek sosyal medyada kulübü zararına bir eylemde bulunmayacak

İyi bir Karşıyakalı kitap okuyacak, şiir okuyacak, sinema tiyatro takip edecek, ülkede olup bitene kayıtsız kalmayacak

İyi bir Karşıyakalı konuşmasına, hareketlerine , kıyafetine , uslubuna dikkat edecek

İyi bir Karşıyakalı bir hayvanın başını okşayacak, ağacı koruyacak, doğanın derdini kendine dert edinecek

İyi bir Karşıyakalı başka bir hemşerisinin rahatsız olacağı tüm davranışlardan uzak duracak, parkına bahçesine okuluna sahip çıkacak

Burada doğmuş olmak ya da burada yaşıyor olmak yetmez, bu semtin hakkını vererek yaşarsak BİZ KARŞIYAKALIYIZ diyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.