HABERLERKÖŞE YAZISIÖZEL HABER

“Ülkemizin Başı Sağ Olsun…”

DEPREM GERÇEĞİ…

CENK KARSLI’NIN KALEMİNDEN

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen ve ülkemizin 10 şehrinde büyük yıkıma yol açan deprem nedeniyle hepimiz son derece üzgünüz. Bir çok vatandaşımız bu deprem direkt yada dolaylı olarak etkilenmiştir. Bu nedenle Cumhurbaşkanı  imzasıyla yayımlanan milli yas genelgesinde, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir.’’ İfadesine yer verilmiştir.

Bunca vatandaşımızı kaybettiğimiz, bunca insanın evsiz kaldığı, üzerindeki kıyafeti dışında hiç birşeyi kalmayan insanların sokakta soğuk havaya maruz kaldığı , canlı ya da cansız enkaz altında binlerce insanın olduğu bir ortamda spordan konuşmak tabi ki imkansız ama şu bilgiyi de vermek gerekiyor ; normal olarak tüm spor organizasyonları durduruldu. Aynı zamanda eğitim ve öğretime  de ara verildi. Deprem , zengin –fakir –yaşlı – çocuk demeden herkesi vurdu, en meşhur futbolcuyu da en tanınmamış voleybolcuyu da hayattan kopardı ve daha bitmedi, Bundan sonra enkaz çalışmaları var, depremzedelerin barınma,beslenme, sağlık ihtiyaçları var, yapılacak daha çok iş var. Bu yaraların sarılması uzun zaman alacaktır ancak duyarlı vatandaşlarımızın da katkısı ile acıların bir nebze olsun dindirileceğine inanıyorum.

Karşıyaka Belediyesi de vatandaşlardan gelen yardımları düzenli bir şekilde toplayıp, sınıflandırmak, kolilemek ve doğru yerlere ulaştırabilmek adına yedi ayrı merkezde yardım toplama noktaları oluşturdu. Bu noktalarda Karşıyaka Belediyesi  çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleri ve gönüllüler inanılmaz bir özveri ile saatlerce yorulmak nedir bilmeden afet bölgesine yardım göndermek için çalıştılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek gerekir. Bu arada Karşıyaka Belediyesi  spor tesislerinden Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonunda gurur verici bir işbirliği yaşandı. Karşıyaka Spor Kulübü ; Başkanından malzemecisine, A takım  basketbolcusundan  A takım futbolcusuna, menajerinden fizyoterapistine, altyapı sporcusundan antrenörüne kadar her branştan yöneticisiyle, antrenörüyle, sporcusuyla , Ana Yönetim Kurulu üyeleri ile bu olayı çok sahiplendi. Hem de öyle dostlar alışverişte görsün mantığı ile değil sabahın köründen gecenin 01.00’ine kadar bilfiil taşın altına elini sokan Karşıyaka Spor Kulübü organizasyonun kurulmasından kolilerin yüklenmesine kadar her aşamada Karşıyaka Belediyesi ile örnek bir işbirliği yaptı. Bu kulüp-belediye işbirliğinin tüm ülkeye örnek olması gerekir. Kimse patronluk, krallık peşinde koşmadı herkes görevini yaptı ve sonuç olarak tek bir amaç vardı ; 1100 km uzaktaki insanlara destek olabilmek.

Bu bağlamda yardım malzemesi gönderen, gönüllü olarak çalışan ve çalışanlara gevrek,çay, kahve,çorba, yiyecek desteği veren   Karşıyaka Taraftarlarına, Karşıyaka Halkına da özel bir teşekkür gerekiyor. Biz güzel insanların çoğunlukta olduğu bir ülkeyiz, daha güzel günler görmeyi hakkediyoruz.

Ülkemizin başı sağ olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.