HABERLERKÖŞE YAZISI

TFF KURS ÜCRETLERİ…

“Daha meşhur, daha nüfuslu olana imtiyaz ve öncelik  tanındığından dolayı futbol kalitemiz artmayacak, günü birlik ve tesadüfi başarılarla kendimizi kandırmaya devam edeceğiz.”

CENK KARSLI’NIN KALEMİNDEN ; ” TFF KURS ÜCRETLERİ “

Geçtiğimiz günlerde , TFF’nin düzenlediği 2023-2024 sezonundaki antrenörlük kursları ile ilgili ücretler açıklandı. Buna göre adaylar, Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği ve Acıbadem Sport hesabına ilgili ücretleri ödeyerek eğitim programlarına katılacak.Ücretlere şöyle bir göz atalım ; UEFA PRO Lisans 400 bin lira, UEFA ELİT A Lisans 160 bin lira, UEFA B/A Birleşik 300 bin lira, UEFA B Lisans 80 bin lira, UEFA C Lisans 30 bin lira, TFF KALECİ A lisans 60 bin lira, Maç Analizi Antrenörlüğü 35 bin lira, UEFA Futsal B Antrenörlüğü 50 bin lira

Bu ücretler ve şartlar ile ilgili bir çok soru işareti var ; bu paraları ödeyebilecek şahıslara özel bir imkan mı sağlanmak isteniyor, sadece ciddi mali birikimi olanlar mı futbolda üst liglerde söz sahibi olacak, kurslardaki kontenjanlar nasıl dolduruluyor, seçim yapılıyorsa hangi kriterlere göre seçim yapılıyor, bu eğitim programlarını bitirenlere iş garantisi mi veriyorsunuz, bir kulüpte işe başlayan antrenör arkadaşların gelirleri ile ilgili bir alt limit mi belirliyorsunuz, bir kulüpte işe başlayan antrenör arkadaşların maddi ve yasal haklarını belirli bir süre garanti altına mı alıyorsunuz ?

Jurgen Klinsmann 119 kere milli takım forması giymiş, milli takımda 47 gol atarak en fazla gol atan beşinci oyuncu olmuş, B.Münih –İnter gibi takımlarda toplam 513 maça çıkıp 231 gol atmış tam bir Alman efsanesi. Aynı zamanda Almanya milli takımını, B.Münih’i, ABD milli takımını, Hertha Berlin’i ve Güney Kore Milli takımını çalıştırmış bir adam. Almanya Federasyonu bir seminere katılmadığı için bu adamı Hertha Berlin teknik direktörü iken maça çıkarmadı. Bizde ise kurslar pahalı, kontenjanlar rezervasyonlu, dün futbolu bitirip bugün kursa katılan adamın çalıştıracağı takım ayarlanmış, bazı teknik adamlar saha kenarında aktif olarak takımı yönetse de maçtan sonra röportaja çıkamıyor. Bazı antrenörler altyapılarda çalışıyor, yardımcı antrenörlük yapıyor, A lisans almak için B lisansı ile 3 yıl çalışıyor, Pro Lisans almak için A lisansıyla 3 yıl çalışıyor,360 saatlik eğitimden  geçiyor ama bazı arkadaşlar için 2 ay içinde hem B hem A lisansı ayarlanıyor. Burada 2 ayrı konudan bahsetmiş oluyorum. Hem ücretler sıkıntılı hem adalet ilkesinde sorunlar var. Kurallar herkes için geçerli olmalı. Şu şartları sağlayanlara şu imkanlar sağlanır diyorsan da o şartları sağlayan herkese eşit haklar verilmeli. Daha meşhur, daha nüfuslu olana imtiyaz ve öncelik  tanındığından dolayı futbol kalitemiz artmayacak, günü birlik ve tesadüfi başarılarla kendimizi kandırmaya devam edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.