HABERLERÖZEL HABER

ALTINORDU’YA ZİYARET…

Merkez Hakem Kurulu eski başkanlarından Ahmet Güvener ve Oğuz Sarvan, TFF 2. Lig ekiplerinden Altınordu Futbol Kulubü’nü ziyaret etti.

Altınordu FK Başkan Seyit Mehmet Özkan tarafından Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nin girişinde karşılanan Ahmet Güvener ve Oğuz Sarvan’ı Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) idari ve teknik heyetin yanı sıra Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) sporcuları karşıladı.

Ahmet Güvener ve Oğuz Sarvan Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nde yer alan Ahmet Güvener Sahası’nda Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımı’nın kendi arasında oynadığı karşılaşmayı yönetmek için hakem kıyafetlerini giydi. Ahmet Güvener ve Oğuz Sarvan, Altınordu U14 takımımızın kendi arasında oynadığı maçın bir bölümünü sahada beraber yönetti.

AHMET GÜVENER: BANA VE AİLEME YAPILMIŞ EN BÜYÜK ARMAĞAN

Torbalı Metin Oktay Yerleşkemizdeki bir sahaya isminin verilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Ahmet Güvener, “Buradaki sahalardan birine ismimin verilmesi bana ve aileme yapılmış en büyük armağandır. Çok onurlandım” dedi.

Güvener, “20 yıldır hakemlik yapmıyordum. Bugün bir maçta düdük çalıyorum. O kadar fair-play içinde bir maç oynandı ki çok az düdük çaldık. Bu maçlarda kart kullanılmaz. Amerika’da bir arkadaşım U12 veya U13 maçında bir oyuncuya kart göstermiş minik sporcu o maçta ağlamış. Çocuklarımızı ağlatmaya gerek yok” dedi.

Altınordu’nun kendisinin ikinci takımı olduğunu dile getiren Güvener, sözlerini şöyle tamamladı:

“Altınordu Kulübü’nü yakından takip ediyorum. Başkanın profesyonel takım için almış olduğu kararı da destekliyorum. Altınordu Futbol Kulübü, Türk futbolu için bir meşaledir. Keşke diğer kulüpler sizleri takip edebilseler”

Türk futbolunun önemli hakemlerinden bir dönem MHK Başkanlığını da yapan Oğuz Sarvan da, Seyit Mehmet Özkan ile 50 yıla yakın bir dostlukları olduğunu hatırlatarak, “Biz başkanla aynı okulda oynarken aynı odada kaldık, aynı takımda oynadık. Kendisi Türk futboluna büyük hizmetler ediyor. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. 23 yıl sonra sahaya çıktım ve maç yönettim. Şu anda sahaya çıksam uygulanan VAR sistemi ile çok rahat maç yönetirim. Bugünkü maçta da çocuklarımız futbol oynamaya odaklıydılar” dedi.

SEYİT MEHMET ÖZKAN: İKİ İSİM DE TÜRK FUTBOLUNA ADLARINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDILAR

Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan da Türk futboluna önemli hizmetler vermiş iki spor adamını tesislerinde misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bizim kendi değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Metin Oktay Yerleşkemizde bir sahaya ismini verdiğimiz Ahmet Güvener, Akademi Ligleri’nin teorisyenidir ve merhum Hasan Doğan ile beraber kurucusudur. Ben 2007 yılında bu işe başladım. Ahmet Güvener de 2008 yılında hepimizi topladı ve sonrasında akademi liglerimiz başladı. Yine Ahmet Güvener, “İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu ” sloganının da yaratıcısıdır. Ahmet Güvener, Türk futboluna ismini altın harflerle yazdırmıştır. Kendisi şu anda Amerika’da yaşıyor. Biz çoğu zaman onun görüşlerine başvuruyoruz umarım Türk futbolunu yönetenler de onun fikirlerini değerlendirir diye düşünüyorum. Oğuz Sarvan da Türk hakemliğine adını yazdıran ve benim çok uzun yıllardır beraber olduğum arkadaşımdır. Bu toprakların çocuklarının spor yapması için elimizden ne geliyorsa hepimiz yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Seyit Mehmet Özkan, misafirlerine isimlerinin yazılı olduğu formaları takdim ettikten sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

A TAKIM MORAL YEMEĞİNDE

Öte yandan cumartesi günü ligde Ankara Demirspor ile karşılaşacak Altınordulu futbolcular, Kulübün eski aşçılarından Ulvi Demirci’nin açmış olduğu Madalyon Restaurant’ta öğle yemeği yedi. Keyifli geçen yemekte futbolcular, Ankara Demirspor maçı öncesinde moral buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.