HABERLER

GALATASARAY’DAN 17 PUAN…

Galatasaray ülke puanını ayağa kaldırdı…

UEFA ülke katsayısında dibi gören Türkiye’yi Galatasaray yeniden ilk 15 ülke arasına soktu. Cimbom’un topladığı 17 puan, diğer dört temsilcimizin toplam katkısını da aştı.

Süreci hatırlayalım… Türkiye, UEFA ülkeler puanlamasında sezona 13. sırada başladı. Beş yıllık ortalamanın alındığı hesaplamada 2021-22’nin sıralaması yapılırken 2016-17 sezonundaki 9.700 puan silindi. Bu nedenle Türkiye 18’inciliğe kadar geriledi. Trabzonspor ve Sivasspor’un ön elemeleri geçememesi, Beşiktaş ‘ın da başarısız sonuçları sonrası bir ara Türkiye 19’uncu basamağı bile gördü. Bu kâbustan ülkeyi Galatasaray uyandırdı.

GALATASARAY’DAN 17 PUAN…

İki ön eleme turu geçip Avrupa Ligi’ne kalan Cimbom, Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova gibi Şampiyonlar Ligi’nde görmeye alışık olduğumuz takımların arasında liderliği, namağlup şekilde kazandı. Performans ve liderlik bonuslarıyla birlikte Türkiye’ye tam 17 puan kazandırdı. Bu, diğer takımlarımızın katkısının toplamından da fazlaydı. Şimdiye dek 6.500 puan toplayan ve 5 yıllık puanını 26.700’e yükselten Türkiye, yeniden 15’inciliğe yükseldi.

GALATASARAY NASIL TUR ATLAR…

SKOR FARKETMİYOR, GALİBİYET YETİYOR ; Barcelona deplasmanından 0-0 beraberlikle ayrılan Galatasaray, rövanş maçı öncesi bir hayli umutlu… UEFA Avrupa Ligi’nde namağlup devam eden Cimbom, 17 Mart günü rakibini skor farketmeksizin yenmesi halinde çeyrek final biletini kapacak. Her türlü beraberlikte ise maç uzatmalara gidecek. Bunun nedeni UEFA’nın yeni kuralı… UEFA’dan yapılan açıklamada iki takımın da eşleşmede eşit sayıda gol atması durumunda 15’er dakikalık iki uzatma devresi ve sonucun değişmemesi durumunda penaltı atışlarına geçileceği belirtildi. Uzatmalarda atılan gollerde de yine deplasman takımının herhangi bir avantajı olmayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.