HABERLERÖZEL HABER

Futbolcu Olamadı Ama…

ALMAN MEDYASINDA GÜNDEM ALTINORDU FK

Almanya’nın en ünlü futbol dergileri arasında yer alan “11 Freunde” (11 Arkadaş) eylül ayı sayısında Altınordu Futbol Kulübü ve Başkan Seyit Mehmet Özkan’ı tanıtan geniş kapsamlı bir analiz haber yayınladı.

Derginin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tim Jürgens, bu ay başında İzmir’e gelerek Altınordu FK’nin başta Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi, Beytullah Baliç Yerleşkesi, İsmet Orhunbilge Tesisleri ve Sait Altınordu Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

AJAX, BARCELONA VE CITY’DEKİ YATILI OKULLARI UNUTUN

Metin Oktay Yerleşkesi’ni gezen muhabirler edinmiş oldukları izlenimi ‘Ajax, Barcelona ve City’deki yatılı okulları unutun. Türkiye’nin ikinci seviye liginde mücadele eden bir kulüp dünya çapında genç futbolcular yetiştiriyor’ şeklinde aktardı.

Metin Oktay Yerleşkesi’nde genç futbolcuların yetişebilmesi için Avrupa standartlarında her şeyin düşünüldüğünü aktaran muhabirler, Altınordu Futbol Akademisi’nde forma giyen genç sporcularla yaptıkları görüşmelerin detaylarını da aktardı. Genç sporcuların en iyi sahalarda, en teknolojik imkanlarla antrenmanlar yaptığı belirtilen analizde “Sporcular, Metin Oktay Yerleşkesi’nde ücretsiz kalıyor. Türkiye’nin en iyi antrenörleri tarafından eğitim alıyorlar. Tesislerde, sporcularun özel antrenmanlar yapabilecekleri teknik 1 ve teknik 2 alanlarının yanı sıra forvet ve kalecilerin özel antrenmanlar yaptıkları sahalar, Kriyoterapi ve Yüksek İrtifa Merkezi ve ayrıca boş zamanlarını değerlendirebilecekleri alanlar da yer alıyor” denildi. Analizde Altınordu Futbol Okulları’nın Türkiye’nin değişik bölgelerindeki genç yeteneklerin Futbol Akademisi’ne kazandırılması sürecinden bahsedilirken Yeşilyurt’taki Sait Altınordu Tesisleri’nde 7 ile 12 yaş arasında miniklerin spor yaptırıldığından bahsedildi.

GENÇLERİN İLK HEDEFİ A TAKIM, SONRA YURT DIŞI

Detaylı analizde Altınordu Futbol Kulübü’nün A Takımının Selçuk İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde antrenman yapıp Beytullah Baliç Yerleşkesi’nde kamp yaptığı da hatırlatıldı. Metin Oktay Yerleşkesi’ndeki sporcuların ilk hedefinin Altınordu’nun A Takımı’na yükselmek olduğunu ama asıl hedeflerinin ise Avrupa’nın 5 büyük liginde forma giymek olduğu da vurgulandı. Altınordu Futbol Akademisi’nde yetiştikten sonra Avrupa’da forma giyen Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü, Burak İnce, Enis Destan’ın yanı sıra Türkiye Ligleri’nde forma giyen futbolcuların fotoğraflarının tesislerde yer aldığı belirtilen haberde Akademi’de forma giyen sporcuların buralarda yetişen sporcuları kendilerine örnek aldığı da ifade edildi.

FUTBOLCU OLAMADI AMA FUTBOLCU YETİŞTİRİYOR

Başkan Seyit Mehmet Özkan ile yapılan röportajda Başkan Özkan’ın futbolcu olma hayali kurduğu fakat babasının iyi eğitim alması istemesinden dolayı bu isteğini gerçekleştiremediği belirtildi. Başkan Özkan’ın babasından 15 yaşındayken ders çalışması gerekirken futbol oynadığı için dayak yediği de aktarılırken o gün Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın büyükannesine ağlayarak ve öfkeyle “Bir gün bu ailenin gururu olacağım. Zengin bir iş adamı olacağım ve tüm çocukların futbolcu olabilme hayalini gerçekleştireceğim.” sözü verdiği aktarıldı.

Başkan Özkan’nın profesyonel olmak hayalini gömerek şirketini büyüttüğü ve Türkiye’nin sayılı iş insanlarından biri olduğu ve futbol hayatına atılmasıyla ilgili detaylar da yer aldı.

1990 yılında Bucaspor’da Genel Kaptan olduğu ve İzmir’de 20 genç sporcudan oluşan bir gençlik akademisi kurduğu, bu kadronun Bucaspor’u 2009 yılında Süper Lig’e çıkardığı hatırlatıldı. Fakat yönetimin gençlere güvenmek yerine Avrupa’dan ve Türkiye’den tecrübeli oyuncularla sezona başlamasına rağmen lige veda ettiği, yaşanan anlaşmazlık sonrasında Başkan Özkan’ın 2012 yılında ,o zaman dördüncü lig seviyesinde olan Altınordu’nun futbol haklarını alarak yapmak istediklerini burada gerçekleştirdiği aktarıldı.

Haberde harap bir stadyum ve harap bir antrenman sahasından başka hiçbir şeye sahip olamayan kulübün şu anda mükemmel bir Futbol Akademisi olmasının yanı sıra , Spor Toto 1. Lig’de mücadele ettiği vurgulandı. Başkan Özkan’ın kendi işlerini yeğenine devrettiği ve sadece futbol oynamak isteyen çocuklarla ilgilendiği hatırlatıldı.  Başkan’ın Altınordu FK’nın modelini kurmak için Avrupa’nın değişik kulüplerini yakından incelediği de belirtilen analizde İspanyol Athletic Bilbao’nun misyon ve vizyonundan etkilendiği vurgulanarak, “Athletic Bilbao sadece Bask bölgesinin sporcularına forma vererek La Liga’da düşmeden mücadele ediyorsa Altınordu FK da sadece bu toprakların çocuklarına güvenerek mücadele etmelidir prensibine inanmış. Şu anda Türkiye liglerinde Altınordu hiç yabancı oynatmayan ve sadece bu toprakların çocuklarından yetişmiş sporcuların forma giydiği tek kulüp” bilgileri de yer aldı.

Başkan Seyit Mehmet Özkan, Türklerin spora bakışı konusunda ise dergiye şu analizi yaptı… “Türklerin uzun vadeli planlar için sabrı yok. Başarı hemen olsun istiyorlar. Bize mucize gibi görünen hikayeleri seviyoruz, ancak sportif başarının bir mucize değil, sıkı çalışmanın sonucu olduğunu unutuyoruz”

KENDİ GENÇLİĞİMİZLE RÜYA GİBİ BİR TAKIMI KURMAK İSTİYORUZ

Detaylı analizde Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın vaktinin çoğunu Altınordu Futbol Akademisi’nde geçirdiği de yer alırken Akademi’de oynayan oyuncuların A Takımı bir atlama taşından başka bir şey görmedikleri de vurgulandı. Altınordu A Takımı’nda Altınordu Futbol Akademisi’nden yetişen 15 oyuncunun kadroda yer aldığı da belirtildi. Başkan’ın ilk etapta Süper Lig’e yükselmeyi amaçlamadığı belirtilirken, bu durumun kulübün algısını ve genç oyunculara sağlıksız bakma şeklini değiştirdiğini ifade ediyor. Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın A Takımın tümünü , kendi Öz Kaynak Sistemi’nden yetişen futbolcularla oluşturduktan sonra yukarıları düşünebilecekleri sözleri de yer alıyor.

ALMAN GAZETECİ’DEN ALTINORDU FK’YA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Öte yandan Altınordu FK ile ilgili detaylı haber yapan 11 FREUNDE” Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Tim Jürgens, Altınordu FK’dan övgüyle bahsetti. Jürgens, “Altınordu FK’yı incelemek harika bir deneyim oldu. Açıkçası Türkiye’de böyle bir tesis beklemiyordum ve dürüst olmak gerekirse 2. seviye lig takımları açısından bakarsak gerçekten buradaki akademi Avrupa’da ilk 10-15 arasına girer. Buraya geldiğimizde de çok sıcak bir karşılama oldu. Genç oyuncuları sahada görmek için de sabırsızlanıyorum. Her şey çok güzel ve davetiniz için teşekkür ederim” dedi.

YAPILAN İŞLERİN MANTIĞINA HAYRAN KALDIM

Başkan Seyit Mehmet Özkan ile görüşmenin detayları hakkında da Tim Jürgens, “Dürüst olmak gerekirse yapılan her şeyin arkasındaki mantığa hayran kaldım. Bir kişi var, işinden emekli oluyor ve diyor ki Türk Futbolunda bir devrim yaratmak istiyorum. Çok detaylı ve ince elenip sıkı dokunması gereken bir iş; umarım çok başarılı olur. Duyduklarıma göre bugüne kadar gayet güzel ilerlemiş ve gelişmiş. Umarım, gelecekte bu akademiden çıkan çok daha fazla ünlü ve uluslararası futbolcu görürüz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.